Απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις σχετικά με την ανάθεση εργασιών.
Η εξουσιοδότηση για εκ νέου ανάθεση εργασιών εξαρτάται από την αρχική ανάθεση της εργασίας. Οι εργασίες που έχουν ανατεθεί σε χρήστες απευθείας, π.χ. με χρήση του USER:JohnDoe ή της επιλογής Τελευταίος χρήστης στο διάδρομο, δεν έχουν συσχετισμένη ομάδα, συνεπώς μόνο ο κάτοχος της εργασίας μπορεί να την αναθέσει εκ νέου. Αν δεν υπάρχει συσχετισμένη ομάδα, δεν υπάρχει τρόπος να ανατεθεί η εργασία ξανά στην ομάδα. Η εργασία μπορεί να ανατεθεί σε οποιονδήποτε χρήστη.
Οι εργασίες που έχουν ανατεθεί σε μια ομάδα, για παράδειγμα με τις επιλογές Συμμετέχοντες στο διάδρομο ή Πολιτική δρομολόγησης, ή οι ειδικές ομάδες μπορούν να ανατεθούν εκ νέου από τον κάτοχό τους σε χρήστες που ανήκουν στην ομάδα. Οι διευθυντές ομάδων που έχουν οριστεί για την εργασία μπορούν επίσης να αναθέσουν εκ νέου την εργασία. Ο ορισμός διευθυντών ομάδων δεν υποστηρίζεται για ειδικές ομάδες.
Η δυνατότητα εκ νέου ανάθεσης εργασιών μπορεί να περιοριστεί περαιτέρω μέσω πολιτικών. Ανατρέξτε στο θέμα Restricting access to actions on BPDs and tasks.
Αν διεκδικήσετε μια εργασία κατά λάθος, μπορείτε να την αναθέσετε ξανά στην ομάδα ή να την αναθέσετε σε έναν άλλο χρήστη. Για να αναθέσετε μια εργασία ξανά στην ομάδα, επιλέξτε Ανάθεση εργασίας ξανά στην ομάδα από τη λίστα ενεργειών της εργασίας. Για να αναθέσετε μια εργασία σε έναν άλλο χρήστη, επιλέξτε Τροποποίηση εργασίας από τη λίστα ενεργειών της εργασίας.
Αυτό συμβαίνει όταν η εργασία έχει ανατεθεί μόνο σε εσάς, και όχι σε κάποια από τις ομάδες στις οποίες ανήκετε. Μπορείτε, ωστόσο, να αναθέσετε μια εργασία σε έναν άλλο χρήστη επιλέγοντας Τροποποίηση εργασίας από τη λίστα ενεργειών της εργασίας.
Αυτό το σφάλμα δηλώνει ότι οι ειδοποιήσεις email δεν έχουν ρυθμιστεί σωστά στο περιβάλλον του Process Portal. Επικοινωνήστε με το διαχειριστή του συστήματος.