Yetkili ağ geçitleri kullanılarak hizmetlerin denetlenmesi

Yetkili ağ geçidi için tanımlanan yetkili hizmet gruplarını denetlemek için Yetkili Ağ Geçidi gerecini kullanın. Yetkili ağ geçidi, web hizmeti isteklerini alan ve bir yetkili hizmet grubunda tanımlı uç noktasına ileten bir birimdir.

Başlamadan önce

Yetkili Ağ Geçidi gerecini içeren bir iş alanı yaratın.

Bu görev hakkında

Yetkili hizmet gruplarının aşağıdaki yerlerde tanımlanması gerekir:
  • IBM® Integration Designer kullanılarak yetkili ağ geçidi biriminde
  • WebSphere ESB ya da IBM Process Server olanağında, yerleşik yapılanış deposunda. Bir yetkili ağ geçidi birimini WebSphere ESB ya da IBM Process Server olanağında konuşlandırdığınızda, birimin tanımladığı yeni yetkili hizmet grupları otomatik olarak yaratılır.
    Not: Yetkili ağ geçidi birimini kaldırdığınızda, birimin tanımladığı yetkili hizmet grupları otomatik olarak silinmez.

Yetkili hizmet grupları, Yetkili Ağ Geçidi gerecini kullanarak gerçek hizmet uç noktalarıyla eşlediğiniz sanal hizmetleri içerir.

Yordam

İş alanınızda oturum açın ve Yetkili Ağ Geçidi getrecini içeren sayfaya gidin.

Sonuçlar

Yetkili Ağ Geçidi gereci başlangıçta şu bilgileri görüntüler:
  • Yetkili Hizmet Grubu: Gerçek hizmet uç noktalarıyla eşlediğiniz sanal hizmetleri ekleyebileceğiniz grup. Yetkili Hizmet Grubu başlığını izleyen simgeyi kullanarak, girişleri yükselen (^) ya da alçalan (v) düzende sıralayabilirsiniz.
  • Yetkili Ağ Geçidi: Web hizmeti isteklerini yetkili hizmet grubunda tanımlı bir uç noktasına iletebilen birim. Yetkili Ağ Geçidi başlığını izleyen simgeyi kullanarak, girişleri yükselen (^) ya da alçalan (v) düzende sıralayabilirsiniz.

Sonraki adım

Yetkili hizmet gruplarının içindekileri görüntüleyebilirsiniz. Yetkili hizmet gruplarını güncelleyebilir ya da silebilirsiniz.